14.6.2015

Älä kiusaa!

 Niin ihanaa kun täällä maanpäällä onkin, on välillä hankalaa ymmärtää maailman menoa..

Esikoiseni on joutunut koulu kiusauksen uhriksi. Tätä esiintyi myös esikoulussa. Välillä olen ollut todella voimaton ja surullinen lasten julmasta kohtelusta toisiaan kohtaan.


Mistä johtuu, että yleisesti kouluissa uhri on se joka joutuu kärsimään ja joustamaan eniten? Pahimmassa tapauksessa uhri on se joka joutuu vaihtamaan koulua, vaikka mielestäni kiusaaja olisi se jonka pitäisi vaihtaa luokkaa tai koulua!
EPÄREILUA!


17 kommenttia:

 1. Olen muutaman kerran ollut suu auki juuri tuosta syystä että uhri joutuu kaiken päälle juuri esim
  Tuohon koulun vaihtoon, mikä on mielestäni aivan uskomatonta! Miksi ihmeessä?!? Ja kun ei kiusaamista tunnuta saavan kuriin! Tämä on aihe joka saa vihaiseksi :|

  Paljon voimia Sanna teille <3 toivottavasti kiusaaminen loppuu!! Mahdollisimman pitkälle koettaa asiaa viedä, jos kiitos seisoisi siellä!

  VastaaPoista
 2. voi ei :/ niin tyypillinen tarina. Yksikin kiusaamistapaus on liikaa. Tarvitaan paljon viisautta ja rohkeutta aikuisilta puuttua asiaan oikein.

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä teille, lamauttavaa ja sydäntä särkevää kun tietää lapsensa olevan kiusattu. AAArrgh.

  VastaaPoista
 4. Kiusatuksi joutuminen on niin ikävää. Olen itse joutunut kokemaan saman nuorempana ja huomaan että tämä vaikuttaa edelleen jossain määrin elämääni. :/ Toivon niin sydämmeni pohjasta että kiusaaminen loppuisi mahdollisimman nopeasti. Olen ihan samaa mieltä kanssasi että kiusaajan täytyisi vaihtaa koulua, mutta usein se on juuri uhri joka joutuu joustamaan enempi. Tosi paljon voimia ja jaksamisia teille <3

  VastaaPoista
 5. Voi ei!! :(
  Viisautta ja rohkeutta teille asian kanssa, viisautta ja oikeudenmukaisuutta myös kaikille asiaa selvittäville, toivottavasti asiat saadaan siellä paremmalle tolalle!!

  VastaaPoista
 6. Oi ei! :( Kiusaaminen on tosi p*rseestä! Kannattaa ottaa homma esille nopeasti ja napakasti opettajan kanssa. Toivottavasti esikoisen ope tarttuu asiaan ja hoitaa sen juuriaan myöten. Empatia, se kiusaajilta puuttuu. :/ Minulla ei työnkuvani puolesta "omia" oppilaita ole, mutta olen seurannut viereltä joitakin kiusaamistapauksia. Paras olisi, jos luokan yhteishenki saataisiin kasvatettua niin vahvaksi, että lapset puolustaisivat toisiaan yhteisvastuullisesti ja huolehtisivat kiusaamistapaukset heti opettajien korviin. Sen olen todennut, että vaikuttavinta on ottaa kiusaajien vanhemmat mukaan käsittelyyn - jos ei heti, niin mahdollisimman pian. Tärkeää on myös seurata jälkeenpäin, ettei homma jatku millään tasolla. <3

  Itseäni on aina jollain tasolla nälvitty koulumenestyksen ja isäni ammatin vuoksi (reksi samassa koulussa), mutta jollain hassulla tavalla osasin sitkeästi vain ajatella, että homma johtuu kateudesta. Useammat ovat pahoitelleet käytöstään aikuisiällä, jälkikäteen, mutta kyllä historia tietynlaisen muurin on tähän emäntään kasvattanut.

  Tsemppiä ja voimia, niin jälkikasvulle kuin vanhemmillekin! <3

  VastaaPoista
 7. Voimia ja tsemppiä sinne - meillä olivat kiusauksen kohteena sekä tytär että poika. Pojan opettaja tarttui asiaan heti ja napakasti ja kiusaaminen loppui siihen. Tytär ei ollut yhtä onnekas ja arvet ovat jäljellä vieläkin nyt jo aikuisella nuorella naisella. Se voimattomuus asian edessä, ne yhdessä valvotut ja itketyt yöt ovat vieläkin muistissa.
  Ja totta - uhri on se, joka joutuu usein joustamaan - jollei löydy tuollaista opettajaa kuin pojallani.
  Tyttäreni selviytyi sillä, minkä takia hän kiusatuksi joutuikin - uskalsi olla erilainen ja pitää oman päänsä ja ajatuksensa. Mutta helppoa se ei ollut.
  Toivottavasti teille löytyy apua - yksikin kiusaaminen on liikaa!

  VastaaPoista
 8. ♡♡♡ Kiusaaminen on niiiiiin väärin ja raastavaa:( Meidän koulussa toimii aikuisista koostuva KiVa-tiimi (=kiusaamisen vastustaminen), joka puuttuu kiusaamisiin ja sen avulla ollaan saatu moni tapaus loppumaan. Halauksia!!! Ollaan yhteyksissä♡

  VastaaPoista
 9. Voi että :( Todella ikävää ja voimia koko perheelle! MÄ en tajua miksi kiusataan ja siihen on puututtava kyllä heti!!

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 10. Voi ei, surullista ja niin väärin. Toivottavasti saatte apua - voimia ja tsemppiä! <3

  VastaaPoista
 11. Voi ei :( tosi ikävä kuulla. Toivon kovasti, että kaikki kääntyy vielä hyväksi <3 <3

  VastaaPoista
 12. Vaikea löytää sanoja, kun tietää, miten hankalaa kiusaamisen kitkeminen koulussa ja muuallakin on. Meilläkin on KiVat ja Versot, mutta ei niistäkään joka tapaukseen ole apua. Onneksi asia varmasti on nyt koulun tiedossa, ettei pelkästään salattuna pienen kiusatun omassa päässä. Asiaan varmasti puututaan. Toivottavasti juttu selviää pian. Voimia! <3

  VastaaPoista
 13. Tosi kurja juttu, vaikuttaa varmasti koko perheeseen. :( Toivottavasti tilanne helpottaa mahdollisimman pian.
  Veljen tyttöä kiusattiin koulussa, erityisesti yksi tyttö oli todella vaikea ja ilkeä. Nyt nämä, kiusaaja ja kiusattu, ovat varmaan parhaita kavereita. Niin ne lasten kaverikuiot muuttuvat, välillä kiusaamisella voi olla myös onnellinen loppu.

  VastaaPoista
 14. Tuntuu kamalalta ajatella kuinka ns.julmia voi lapset olla. Kuinka nuorena se alkaa. Isosti iloa ja valoa ja voimaa teidän kesään....

  VastaaPoista
 15. Todellakin on vaikea löytää sanoja, koska tuo on jokaisen äidin pelko. Tosi harmillista, vielä kun sunkin poju on niin ihana nuori miehen alku <3 Toivottavasti koulussa tehdään asialle jotakin, koska kenenkään ei tarvitsisi käydä koulua pelkäämällä mitä päivä tuo tullessaan. Lapset osaavat olla tosi ilkeitä toisillee, mutta onneksi tilanteet myös vaihtuvat nopeasti. Voimia!

  VastaaPoista
 16. Voimia <3 Tuntuu niin pahalle! Puuttukaa tosi napakkaan ja keskustelkaa aikuiset hyvässä hengessä keskenään! Toivon kovasti että asiat järjestyvät pian parempaan!

  VastaaPoista
 17. Hei! Jaksamista ja sinnikkyyttä sinulle. Periksi ei kannata antaa. Koulujen alettua pommita vaikka päivittäin opettajaa ja rehtoria kunnes asia on kunnossa. Kenenkään lapsen ei pitäisi joutua kärsimään tuollaista. Ja kerrothan joka päivä pojallesi, että hän on kiva lapsi ja kiusaajat ovat väärässä ja tekevät väärin.

  VastaaPoista