17.12.2017

JOULU


Olen pikkutytöstä saakka rakastanut joulua ja sen tunnelmaa.Omien lasten myötä, joulu rakkauteni on vaan kasvanut ja kasvanut. Mitä meidän perheen jouluperinteisiin kuuluu:
- Joulukuusi meille tulee aina vähintään kaksi viikkoa ennen joulua
- Joulukoristeet ovat mustia, valkoisia, beigen sävysiä. Koristeet on ostettu eri paikoista ja niihin moneen liittyy jokin kiva muisto. Myös lasten tekemät koristeet koristavat heidän huoneitaan.
- Jouluruoat meillä tekee rakas mieheni. Äitini tuon tullessaan palapaistikastikkeen.
- Minä haen kuusen, hankin lahjat, koristelen kodin ja katan joulupöydän.
- Riisipuuro syödään aattoaamuna.
- Joulusaunaan on aina päästävä.
- Lumiukko animaatio on aina nähtävä.
- Joulukukkasia meillä on paljon.
- Joulukuusi lähtee meiltä aina viimeistään tapaninpäivänä pois.


Jouluksi meille tulee minun perheeni ja heidän lapset. Istutaan ison ruokapöydän ääressä - aina niin kauan kuin lapset malttavat. Joululahjojen jaon jälkeen juodaan vielä glögit.
Joulupäivänä vietetään pyjamapäivää, syödään suklaata, luetaan kirjoja ja ollaan vaan.


Pidän jouluna myös talviloman yhdessä lasten kanssa. Mies ahkeroi töissä välipäivien jälkeen.
En malttaisi odottaa - onneksi joulu on jo viikonpäästä.

Mitä jouluperinteitä sinulla on?

Mukavaa joulun odotusta!

Terveisin. Sanna

p.s. Lahjakortti arvonnan voittaja HANNANKOTONA.

2 kommenttia:

  1. Perinteet ovat aina kivoja. Meille on monesti joulun alla sattunut kaikkea ikävää, joten joulu on mulle ollut monesti ikävä muisto. Perineisesti mennään päivää ennen joulu aattoa anoppilaan, jossa vietämme joulu aaton, ainoan yhden jouluaaton olemme viettäneet kotona ja silloinkin mieheni pappa kuoli joulu aattona :(. Anoppilassa lapset koristavat jouluaattona aidon kuusen ja mie vien aattona tontun tuoman lahjan portaille, yleensä se on joku lautapeli jota sitten pelaamme jouluaattona. Joulupuuro kuuluu jouluun ja perinteisesti joulu ruoat. Anoppi ne yleensä tekee, ite vähän auttelen ja saatan tehdä jonkin jäliruoan. Joulupukkia ei ole käynyt nyt kolmeen vuoteen, mutta joululahjat yleensä jaetaan samassa pihapiirissä vanhassa 1800-luvun hiristalossa. Pirtissä keitetään kahvit, glögit ja juodaan tortun kera nämä. Siellä yleensä kuunnellaan joulumusiikkia ja nuorimmainen lukee jouluevankeliumin. Illalla saatetaan, jos jaksetaan niin mennä moikkaamaan veljen perhettä jonne on tullut sitten muitakin sukulaisia. Joulu aamuna tietysti käydään haudoilla sytyttämässä kynttilät. Joulu sauna myös kuuluu perinteisesti. Syödään hyvin, pelataan lauta pelejä ja nautitaan yhdessä olosta. Siinä " lyhykäisyydessä"....tekstiä tuli kyllä aika lailla, ups :)

    VastaaPoista
  2. Ihanalta kuulostaa teidänkin perinteet.
    Mukavaa joulupäivää Päivi <3

    VastaaPoista