10.9.2017

Matto rakkautta.

Suunnittelija koen, että matot viimeistelevät sisustustuksen. Niiden ansiosta koteihin tulee lämpöä, kodikkuutta ja ilmettä. Ne parantavat akustiikkaa ja tuntuvat niin kivoilta jalan alla. Olen pitkään haaveilut kotiimme käsintehtyä Beni Ouarain mattoa. Arvostan että matot ovat käsityötä ja niiden takaa löytyy jokin tarina. Pidän siitä, että villamatot hylkivät itsestään hyvin likaa ja ne ovat luonnonmateriaaleja. Mieheni vaatimuksena oli, että matto on joko villaa tai puuvillaa. Nämä kaikki ominaisuudet löytyvät Beni Ouarain matosta.
Ilokseni Sukhi matot ottivat minuun yhteyttä ja ehdottivat yhteistyötä. Sukhi on nepalia ja tarkoittaa onnellista. Yrityksen valikoimissa on paljon erinlaisia laadukkaita käsintehtyjä mattoja. Ja mikä parasta, heidän mattonsa tulevat suoraan asiakkaalle maton valmistaneelta työntekijältä - ei välikäsiä tuotannossa.
Meidän Beni Ouarain Aicha maton valmisti Marokkolainen Izza (kuva alla).

Izza työskentelee Sukhin työpajalla Marokon Atlas-vuoristossa. Hän on taitava käsityöläinen ja hän viihtyy työssään. Palkkaa hänelle maksetaan mattojen valmistuksesta 2-3 kertaa enemmän kuin paikallinen keskipalkka on.
Izzan meille valmistama matto on todella kaunis ja taitavasti tehty. Maton pinta pehmeä ja siihen on ihana upottaa paljaat varpaat aamuisin.


Jokainen Beni Ouarain paimentolaismatto on ainutlaatuinen taidonnäyte. Ne ovat 100% lampaanvillaa ja ne ovat täysin luonnollisia, niissä ei ole käytetty lainkaan väriaineita. Yhden maton tekoon saattaa kulua kuukausia.


Izzan tekemän maton sijoitin makuuhuoneeseemme. Matto sopisi myös hyvin muihin huoneisiimme.
Olemme olleet mattoomme erittäin tyytyväisiä ja voin lämpimästi suositella sellaista.

Haaveiletko sinä omasta Beni Ouarain paimentolaismatosta?

Mukavaa sunnuntaita!

Terveisin. Sanna* Kaupallinen yhteistyö yhdessä Sukhi mattojen kanssa.
3 kommenttia:

 1. Aivan ihana matto ja todella kaunis <3 Tuohon on varmasti mukavaa upottaa jalkansa aamuisin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä ihana ja laadukas matto.
   Matto rakkautta <3

   Poista
 2. Kiitos Sanna, ihania kuvia! Toivottavasti matosta on iloa pitkään!

  VastaaPoista