11.3.2014

LONTOON nähtävyydet osa 2

Olimme Lontoossa pidennetyn viikonlopun perjantaista- sunnuntaihin. Matkamme oli tosi mukava ja romanttinen.Kiertelimme pääsääntöisesti nähtävyyksiä, söimme hyvin, shoppailimme ja tapasimme muutaman ystäväni. Sisustuskauppoja en mieheni kera kovin montaa kiertänyt, mutta muutamasta juttua myöhemmin. Mielestäni Lontoo on ihanteellinen kohde vaatteiden ostamiseen, sisustuskaupunkina esim. pienet kivijalkaputiikit puuttuvat mielestäni Lontoon keskustan alueelta kokonaan.

Tower Bridge
Lontoon kuuluisin silta, jonka yhdyskäytävältä on mainiot näkymät Thamesjoelle.

Buckingham Palace
Palatsi on kuningattaren kaupunkiasunto. Monarkian ollessa paikalla, palatsin tangossa liuhuu lippu -niin kuin meidän ollessa paikalla. Palatsin edessä on monta hienosti koristeltua porttia.

Queen Victoria Memorial
Patsas Buckinghamin Palatsin edessä kuningatar Victorian muistolle.

Tower of London
Lontoon tärkein historiallinen nähtävyys. 910-vuotias rakennus on palvellut linnoituksena, kuninkaanlinnana, vankilana, teloituspaikkana ja nykyään siellä säilytetään mm.kruunujalokiviä.


10 kommenttia:

 1. Oi, Lontoossa olisi ihana käydä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti joskus poiketa :)
   Mukavaa keskiviikkoa

   Poista
 2. Oi, matkakuumehan tässä iskee! Ihania reissukuvia ja -kuulumisia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin jälleen matkakuume - olisi taas kiva mennä jonnekkin :)

   Poista
 3. Ihan samat sanat mielessä kuin Jennillä; matkakuumehan se tässä iskee, ei voi mitään :) Ihana reissu ollut teillä, ihan luksusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihan luksusta olla kahdestaan matkalla :) Arki on hetkistä kahden työn, kodin, lasten harrastusten ym. kanssa että juuri kahdenkeskeinen aika miehen kera jää minimiin.
   Mukavaa viikkoa Miia :)

   Poista
 4. Oi mitä ihania reissukuvia jälleen!! <3

  VastaaPoista
 5. Voi että, ihana Lontoo ja ihania kuvia! Olin siellä au pairina parikymmentä vuotta sitten (apua ajankulua!) ja muutamia kertoja sen jälkeen käynyt, mutta olisipa niin kiva mennä taas pitkästä aikaa käväisemään. Ja kahdenkeskiset matkat on kyllä tärkeitä, arki kun vie mennessään.

  Mukavaa viikonloppua Sanna : )

  VastaaPoista